Hoşgeldiniz sanalyeriniz.com. Kayıt olmak için lütfen tıklayınız...
Sistem saati: 19 May 2012, 21:07

Anasayfa Mağaza Piyango Sudoku Adam Asmaca Oyun Odası Banka Soygun İletişim İstatistik Yeni Mesajlar

PAYLAS |
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]  • Konuyu DeÄŸerlendir: Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average. 

Yazar Mesaj
İletiTarih: 30 Eyl 2010, 22:54 
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
 Nakit Parası: 36,653.52  
 Banka da: 10,700.00  
 Ä°leti: 986
 Konu: 716
 Yüksek puanlar: 6
 EttiÄŸi teÅŸekkür: 2 defa
 Aldığı teÅŸekkür: 6 defa
 Ä°sim: Melih KAYA
Nieznany Nieznana
ATATÜRK'ün ''Padişahlar gizli içerlerdi bu rakıyı, ben açık içiyorum'' Anısı...

Resim

Moda koyundayız. Sıcak bir yaz akşamı. Sakarya motoruyla bir deniz gezisine çıkmıştık. Mehtabın ilk günleriydi. Koyun manzarası Atatürk'ün çok hoşuna gitmişti. Atatürk bize: - "Buraya geldiğimizi kimse görmesin. Elektrikleri de söndürüp kendi kendimize rahat bir şekilde yeyip içelim. Mehtap da hazır" dedi. Fakat daha on beş dakika bile geçmemişti ki, çevremizin sessiz sedasız sandallarla çevrilmekte olduğunu gördük. Atatürk sarıldığımızı görünce: - "Karanlığın anlamı kalmadı. Elektrikleri yakın" dedi. Ortalık ışıyınca beyaz yazlık elbiseleriyle gecenin içinde Atatürk'ün heybetli vücudu, bir heykel parlaklığıyla ortaya çıktı. O an denizin ortasında bir alkış sesi yükseldi. Bizim orada olduğumuzu öğrenen başka sandallar da kafileye katıldılar.

Atatürk, sevgi gösterisinde bulunan kalabalığa, sanki kendi konuklarıymış gibi sormaya başladı: - "Size ne ikram edeyim, ne istersiniz?" Sandallardaki kalabalık arasından sesler yükselmeye başladı: - "Paşam seni isteriz." Görülecek manzaraydı bu. Atatürk bir ara eliyle beni çağırdı: - "Rakı, şarap ne varsa hepsini halka dağıt. Bana da bir şişe bırak" dedi. Ben de ne kadar içki varsa, orada bulunan herkese dağıttım. Bağırış, çağırış gırla gidiyor. O zaman Atatürk, karşısında coşan, sevgi gösterisi yapan halka doğru kadehini kaldırarak şöyle konuştu: - "Vatandaşlarım... Buna rakı derler. Vaktiyle padişahlar gizli içerlerdi. Ben açık içiyorum. Siz de benimle beraber içiyorsunuz. Neticede unutmayın ki, ben de sizin gibi insanım."

(Atatürk'ün Uşağı Cemal Granda Anlatıyor / Kristal Kitaplar)

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]  • Konuyu DeÄŸerlendir: Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average. 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: