Kete

Cevapla
Kullanıcı avatarı
.:MKAYA:.
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 1355
Kayıt: 1 year ago
İsim: Melih KAYA
Konum: Antalya
İletişim:

Kete

Mesaj gönderen .:MKAYA:. » 1 year ago

Resim

Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Susam

Yemeğin Tarifi
Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım. Sirkeyi ilave edelim. Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dk dinlendirelim.

Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim. 3 çorba kaşığı unu ilave edelim. Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım. Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım.

Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım. Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım. Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim.

Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Susam serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.

Kaynak: http://www.nepisirsem.com/resimliyemekt ... emekid=611
ResimNe Mutlu Türk'üm Diyene!

Kullanıcı avatarı
lKaBusl60l
Muhteşem Üye
Muhteşem Üye
Mesajlar: 379
Kayıt: 1 year ago
İsim: ' Mc Susqun '
Konum: Tokat
İletişim:

Re: Kete

Mesaj gönderen lKaBusl60l » 1 year ago

Bu Yenmezmi xD
Resim

' Mc Susqun '

Kullanıcı avatarı
_DUMANLI_
Görkemli Üye
Görkemli Üye
Mesajlar: 124
Kayıt: 1 year ago
İletişim:

Re: Kete

Mesaj gönderen _DUMANLI_ » 1 year ago

Paylaşım için saol :)
Resim

Cevapla

“Etli Yemekler” sayfasına dön